Say cheese!

Een tijdje geleden ben ik begonnen met het neerschrijven van mijn dromen vlak na het ontwaken.
Op dit moment verkeert onze geest nog in een ‘alfa-brainwave state’ en zijn we het creatiefst en het meest ontvankelijk voor het vinden van oplossingen voor een probleem.
Veel interessante informatie over mezelf of mijn gedachtewereld ben ik nog niet op het spoor gekomen.
De dromen op zich zijn vaak hilarisch en als ik ze naderhand terug lees, brengen ze me vaak aan het lachen. Fantastisch hoe ons brein gebeurtenissen die geen enkel verband met elkaar lijken te houden aan elkaar kan rijgen.
Je zou ook onbewust je dromen richting kunnen geven. Bedenk voor het slapengaan waarover je wil dromen en de kans is groot dat je brein dit oppikt.
Hoe fijn zou het zijn om in een blije droom wakker te worden en de dag te kunnen starten met een vrolijk gemoed?
Als ik om me heen kijk merk ik dat er weinig mensen met een glimlach op hun gelaat rondlopen. Soms probeer ik bewust te glimlachen naar een wildvreemde. Stiekem hoop ik dan dat zijn spiegelneuronen dit oppikken en ook zijn dag een beetje lichter voelt.
Lachen werkt aanstekelijk. Ik herinner me nog hoe ik als puber de slappe lach kon krijgen om niks. Er was geen stoppen aan. Naderhand voelde ik me meer ontspannen.
Eigenlijk is dit niet zo vreemd. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken wijzen op de positieve gezondheidseffecten van lachen.
Lachen maakt je niet alleen blij door de vrijzetting van endorfines, de zogenaamde gelukshormonen, het brengt mensen ook in verbinding. We voelen ons meer op ons gemak bij een vrolijk persoon dan bij een zeurpiet.
Met elkaar kunnen lachen maakt een relatie gelukkiger en succesvoller. Speelse humor tussen partners is cruciaal. Wat verkies jij? Een mooie, een slimme of een humoristische partner?
Humor kan ook helpen om een potentieel explosieve situatie te ontmijnen.
Frequent lachen zou helpen om je pijngrens te verhogen. Door de endorfines vergeet je als het ware je pijn.
Lachen vergroot je longcapaciteit, traint je middenrifspieren én je buikspieren. Wie heeft er nooit een keer ‘buikpijn van het lachen’ gehad?
Ons immuunsysteem krijgt een boost door regelmatig te lachen. Zo worden er extra witte bloedcellen aangemaakt die van belang zijn voor het opruimen van indringers.
Lachen maakt je knapper, het traint je gezichtsspieren en doet je stralen.
Kortom, lachen als medicijn is gemakkelijk toepasbaar, goedkoop en multifunctioneel.
Opgewekt en vriendelijk zijn kost geen geld en kan helpen om de verbinding in onze samenleving te herstellen.
Valt er weinig te lachen in je eigen leven, probeer dan regelmatig een humoristisch programma te volgen of grappig boek te lezen. Je zult merken dat dit onbewust een positief effect zal hebben op je gezondheid en je relaties.
“Als je een vriend zonder glimlach ziet, geef er dan één van jezelf!”