Schrijf je hier in! 

Open Vizier: workshop ademhaling en meditatie

Een jaar geleden sloot mijn huisartsenpraktijk de deuren.

De voorspelde vaccinatieverplichting van de zorg kwam er niet. Dit was dan ook niet de belangrijkste reden dat ik besloot een goeddraaiende praktijk op te geven.

Ik was volledig uitgeput, teleurgesteld in mijn werk als arts waar er minder en minder ruimte was voor een luisterend oor en een menselijke begeleiding.

Ik ging op zoek naar rust en balans voor mezelf.  Hoe kon ik mijn steentje bijdragen aan de gezondheidszorg van morgen?

Tijd van bezinning. Wat zou mij kunnen helpen om weer vol energie en enthousiasme aan de slag te gaan met een nieuw project?

Het voorbije jaar heb ik veel nieuwe kennis en ervaring opgedaan en zag gezondheidshuis Pengvogel het levenslicht. Ik heb geen spijt van mijn beslissing. Elke dag weer besef ik dat onze maatschappij nood heeft aan een brede kijk en een menselijke aanpak.

Elke gedragsverandering begint met kennis. Dit is helaas niet voldoende. Het is niet omdat je een boek gelezen hebt over vergeving dat je kan vergeven.

De vraag die me jaren heeft bezig gehouden is de volgende: 

“Wat maakt dat mensen, ondanks kennis, goede voornemens en hulpmiddelen, snel weer in oude gewoontes hervallen?”

Waarom saboteren we onszelf? Hebben we dan niet voldoende wilskracht? Levert blijven steken in oude gewoontes ons meer op dan verandering?

Gedeeltelijk is dit zo.  Er bestaan grote verschillen tussen mensen wat betreft wilskracht en doorzettingsvermogen.

Toch is dit niet het volledige verhaal. Na veel lezen over het onderwerp, opleidingen en persoonlijke ervaringen heb ik het probleem, naar mijn gevoel, ontrafeld. 

De sleutel ligt in ons onbewuste brein. Ons autonoom zenuwstelsel. Dit deel van onze hersenen en ons lichaam functioneert autonoom, buiten onze wil.

Niet moeilijk dat enkel wilskracht niet voldoende is!

De wetenschap nam aan dat je geen langdurige invloed kan uitoefenen op je autonoom zenuwstelsel. Het werkt immers automatisch volgens aangeboren en ingesleten patronen.

Pioneers als Wim Hof hebben ondertussen bewezen dat dit niet het geval is. Dit wekte mijn interesse. En ja, er is veel meer mogelijk dan je denkt.

Het is mogelijk om meester te worden van heel je brein en je lichaam.

Wil je hiermee aan de slag? Schrijf je dan in voor mijn workshop : Open vizier ! 

Ontdek aan de hand van informatie over de werking van ons brein hoe je opnieuw baas kan worden over je systeem.

In kleine groepjes van maximum 8 personen gaan we aan de slag met meditaties en ademhalingsoefeningen om het zelfhelend vermogen van je lichaam te activeren, trauma los te laten en het leven te creëren dat je wil.

PRAKTISCH:

Data:

Donderdag: 18:30-19:30

(1/6, 8/6, 22/6, 29/6, 6/7)

Prijs:

125 euro voor 5 sessies

Te betalen voor aanvang van de workshop op

BE62 7360 4006 0761

Alle sessies gaan door in ons gezondheidshuis te Dorpsstraat 55, 2590 Berlaar

Workshop gegeven door: Dr. Annemie Dom