Overwin je (faal)angst

LEEFTIJD: kinderen van 13 tot 16 jaar

We zijn allemaal wel ergens bang van. Sommige mensen gruwelen van spinnen, anderen van grote hoogtes en nog anderen misschien zelfs van naar de dokter gaan. En dat is niets om je voor te schamen. Heel lang geleden zorgde die angst er immers juist voor dat we in staat waren om te overleven. Als je achterna gezeten wordt door een grote mammoet, kan je er namelijk beter maar snel vandoor gaan! Angst zorgt ervoor dat we het signaal krijgen om actie te ondernemen, vluchten of vechten. Zo bescherm je jezelf tegen gevaar.

Angst is dus op zich niet verkeerd, maar het kan er wel voor zorgen dat je het jezelf heel erg lastig maakt in je dagelijkse leven. Wanneer je bijvoorbeeld niet meer naar buiten durft omdat je misschien wel eens een spin zou kunnen tegenkomen, wordt het tijd om iets aan die angst te doen. Je angsten worden immers veroorzaakt door de gedachten die jij hebt over bepaalde situaties.

Heb je gemerkt dat je kind wel erg veel last heeft van een bepaalde angst en wil je het graag helpen om daar iets aan te doen? Dan is dit trajectje ideaal!

Op een speelse en creatieve manier trekken we samen ten strijde tegen de angst. Hierbij zullen we ook uitgebreid ingaan op de angst voor mislukking en het niet voldoen aan verwachtingen, beter bekend als faalangst. We werken in kleine groepjes (max. 8 deelnemers) opdat iedereen zich veilig genoeg voelt om persoonlijke ervaringen te delen.

In dit traject is  een afsluitend individueel gesprek met de ouder(s) en het kind inbegrepen.

Dit traject bestaat uit:

  • 5 x groepssessie voor het kind (1,5u)
  • 1 x afsluitend individueel gesprek met ouder(s) en kind (1u)
  • Invulboekje met oefeningen

320 euro

Bente Leysen (psychologisch consulent)

Heb je interesse in dit groepstraject? Vul het onderstaande formulier in en wij contacteren jou met de eerstvolgende mogelijke data.