Sociale vaardigheidstraining

LEEFTIJD: kinderen van 9 tot 12 jaar

De mens is een sociaal dier. We zijn niet gemaakt om altijd alleen te zijn. We voelen ons het beste in ons vel wanneer we de kans krijgen om tijd te spenderen met de mensen die we graag zien. Samen dingen doen en het gevoel van ergens bijhoren, dat is voor ons bijna even belangrijk als ademen.

Wanneer we voor een lange tijd het gevoel hebben dat we alleen staan in het leven, kan dit ons heel ongelukkig maken.

We leren al op vroege leeftijd hoe we contact kunnen maken met anderen. Op school, maar ook in de sportclub of de jeugdbeweging. We noemen dit het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Het gaat vanzelf en we blijven dit ook doen gedurende ons hele leven. Enkele voorbeelden van sociale vaardigheden zijn: zich kunnen inleven in iemand anders, conflicten oplossen, samenwerken, durven opkomen voor jezelf etc.

Sommige kinderen zijn heel erg goed in het gebruiken van deze vaardigheden. Zij maken gemakkelijk vrienden. Voor anderen is dit dan weer helemaal niet het geval. Zij willen wel vrienden maken, maar zijn heel verlegen of weten misschien niet goed hoe ze dan wel aan zo’n vriendschap moeten beginnen. Hierdoor kunnen zij zich heel eenzaam gaan voelen.

Is jouw kind  vaak verlegen en ervaart hij moeilijkheden met het opbouwen of behouden van vriendschappen? Heeft hij moeite met opkomen voor zichzelf en het aangeven van grenzen? Of merk je dat hij wel eens wat steviger in zijn schoenen mag staan?

Gedurende 5 weken zullen we in kleine groepjes (max. 8 deelnemers) extra aandacht besteden aan het leren kennen en inoefenen van verschillende sociale vaardigheden. Hiervoor hanteren we een speelse en ervaringsgerichte aanpak met behulp van onder andere invulblaadjes en spelletjes. In deze training is ook telkens een afsluitend individueel gesprek met de ouder(s) en het kind  inbegrepen.

Dit traject bestaat uit:

  • 5 x groepssessie voor het kind (1,5u)
  • 1 x afsluitend individueel gesprek met ouder(s) en kind (1u)
  • Invulboekje met oefeningen

320 euro

Bente Leysen (psychologisch consulent)

Heb je interesse in dit groepstraject? Vul het onderstaande formulier in en wij contacteren jou met de eerstvolgende mogelijke data.