Kalmeer je immuunsysteem

Wanneer ons immuunsysteem in ‘overdrive’ gaat en zich richt tegen lichaamseigen, gezonde cellen ontstaan er auto-immuunziekten.

Het is een gevarieerd palet aan aandoeningen afhankelijk van de betrokken organen en zorgt voor een reeks van uiteenlopende klachten.

Vaak is er een genetische voorbeschikking.

Dit hoeft echter niet te betekenen dat je de ziekte ook effectief krijgt. Verschillende omgevingsfactoren kunnen een negatieve invloed uitoefenen.

Het goede nieuws is dat je door bepaalde leefstijlaanpassingen de klachten fel kan verbeteren.  Je immuunsysteem kan zich zo beter richten op zijn core-business: het verdedigen van ons lichaam tegen ongewenste indringers en het opruimen van afvalstoffen of van zieke en verouderde cellen.

In dit traject geven we jou meer inzicht in de werking en het belang van het immuunsysteem.

Samen gaan we op zoek naar mogelijke oorzaken of factoren die aan de basis liggen van deze fysieke muiterij en de bijhorende immunologische verwarring.

We leren je technieken die eenvoudig toepasbaar zijn en je  immuunsysteem weer duidelijk maken wat van ‘jezelf’ is en wat lichaamsvreemd is.

Dit traject bestaat uit:

  • Intakegesprek met bloedname/opnemen van parameters/klinisch onderzoek
  • 6 x groepssessie (2u)
  • afsluitend individueel gesprek (30 min)

360 euro

EXCLUSIEF

120 euro voor intakegesprek met bloedname/opnemen van parameters/klinisch onderzoek (60 min)

60 euro voor afsluitend individueel gesprek (30 min)

Dr. Annemie Dom (leefstijlarts)

Om toegang te krijgen tot dit traject, dien je eerst een intakegesprek te doorlopen bij onze leefstijlarts. Zij zal samen met jou bekijken of dit traject de juiste keuze is voor jou. Het intakegesprek kan ingeboekt worden via het agendasysteem.