Verbeter je cardio-vasculaire gezondheid Open Your Heart

Het hart wordt al eeuwenlang beschouwd als het meest eigene en innerlijke van de mens.

Talloze uitdrukkingen en spreekwoorden verwijzen naar de belangrijke rol die ons hart speelt in het zich goed voelen. Dit zowel op lichamelijk, geestelijk als spiritueel niveau.

Het hart is een holle spier en zijn anatomische functie bestaat uit het rondpompen van het bloed doorheen het lichaam. Wanneer er ergens een obstructie ontstaat komt de werking van ons hart in het gedrang en kunnen er uiteenlopende klachten ontstaan.

Daarnaast is ons hart betrokken bij het beïnvloeden van emoties. Dit gebeurt in samenwerking met ons autonome zenuwstelsel. Afhankelijk van de vereisten van een situatie zal onze hartslag verhogen of verlagen. De capaciteit van het hart om op verschillende omgevingseisen te reageren varieert tussen mensen.

Hart- en vaatziekten behoren tot de belangrijkste doodsoorzaken in onze Westerse samenleving.

Te vaak wordt er pas ingegrepen op het moment dat het kalf al half verdronken is. In het beste geval proberen artsen met behulp van medicatie, beweeg- en voedingsadviezen te redden wat er te redden valt. In het slechtste geval is er een interventie nodig die vaak na verloop van tijd zal moeten herhaald worden.

Je kan je cardio-vasculaire gezondheid verbeteren door ons traject, dat gebaseerd is op het programma van Dean Ornish, te volgen. Het is zowel bedoeld voor mensen die preventief aan de slag willen gaan als voor hen die reeds medicatie nemen of een interventie hebben ondergaan.

Het ‘Open Your Heart’ programma van Dean Ornish is een wetenschappelijk bewezen methode die kan bijdragen tot een betere cardio-vasculaire gezondheid.

Dit traject kan enkel worden afgelegd in kleine groepjes

Dit traject bestaat uit:

  • Intakegesprek met bloedname/opnemen van parameters/klinisch onderzoek
  • 8 x groepssessie (2u)
  • afsluitend individueel gesprek (30 min)

460 euro

EXCLUSIEF

120 euro voor intakegesprek met bloedname/opnemen van parameters/klinisch onderzoek (60 min)

60 euro voor afsluitend individueel gesprek (30 min)

Dr. Annemie Dom (leefstijlarts)

Om toegang te krijgen tot dit traject, dien je eerst een intakegesprek te doorlopen bij onze leefstijlarts. Zij zal samen met jou bekijken of dit traject de juiste keuze is voor jou. Het intakegesprek kan ingeboekt worden via het agendasysteem.