Boost je creativiteit

Dit traject is mijn persoonlijke favoriet.

Stel jezelf een rivier voor vol  kanoes die elk op hun eigen tempo stroomafwaarts bewegen. Plots ontstaat er een opstopping, één van de kanoes is horizontaal vast komen zitten en blokkeert de doorgang voor al de rest. Het heeft geen zin om door te blijven paddelen zolang de blokkage niet is opgelost. Hoe hard je ook probeert, je komt nergens.

Herken je dit gevoel?

Je wil ‘iets’ veranderen omdat je aanvoelt dat de situatie waarin je jezelf  nu bevindt niet ideaal is. Hoe hard je ook je best doet, welke stappen je ook zet, je komt niet vooruit.

De kans is groot dat er ergens een blokkade zit die jou de weg naar verandering verspert.

Zolang deze niet is opgelost zijn al je inspanningen waardeloos.

Gedurende 12 weken gaan we samen op weg om de blokkades in jouw leven helder te krijgen en gaan we op zoek naar jouw persoonlijke,  creatieve kunstenaar. Deze schuilt in ieder van ons maar is vaak bedolven onder een dikke laag geconditioneerde patronen.

Ik doe dit aan de hand van een techniek die door de Amerikaanse, Julia Cameron is ontwikkeld en die ze heeft beschreven in haar boek :  ‘The Artist’s Way’

Dit traject vraagt van jou, buiten het bijwonen van de wekelijkse sessies van 2 uur,  de bereidheid om dagelijks ‘morning pages’ te schrijven en wekelijks een ‘artist date’ te organiseren voor jezelf. Reken één uur per dag om de verschillende opdrachten goed te kunnen uitvoeren.

Wees bereid om het werk te doen. De beloning is een leven waarin creativiteit weer vrij kan stromen.

Ik hanteer  een maximum van 8 personen per groep zodat iedereen zich veilig genoeg voelt om eigen ervaringen met de groep te delen.